15 kesäkuuta 2018

A-pilareiden kimppuun

Niin siinä vaan kävi, että näihinkin oli tartuttava. Tein kumpaankin oviaukkoon putkesta tuet, antaa mielenrauhaa ja helpottaa tekemistä kun ei tartte niin murehtia oviaukon pysymistä mitoissaan. Sain myös apuja taas lattian kanssa, isä veteli epoksia lisää ja kävi korikitin kanssa saumat läpi, nyt on jo 2/3 pohjasta nätin näköstä:


Kun oviaukot oli tuettu, lähdin kaivelemaan repsikan puolen A-pilaria ja kadonnutta helmaa hiljalleen muotoonsa. Kummaltakaan puolelta ei oikein saa mallia miltä tuon kulman pitäisi näyttää, mutta tuohon on onneksi saanut apuja muilta harrastajilta valokuvien muodossa. Uskomatonta kuinka entuudestaan tuntemattomat ihmiset viitsivät nähdä vaivaa ja käydä kuvaamassa autojaan, jotta toinen harrastaja säästää hiukan mielikuvitustaan, tosi iso kiitos kaikille vaivaa nähneille!
Tosta lähdettiin rakentamaan uusia perustuksia, kaivoin vielä vanhoja pois lisää kun tuki oviaukossa antoi turvallisuuden tunnetta:
Siihen sisähelmaa ja ulkohelmalle jatkoa:




Ja helman sisälle vahviketta:
Rakenteen järkevyydestä en mene täysin takuuseen, mutta tehdään nyt samaan tyyliin kuin tehtaalla on aikoinaan ajateltu, onhan tuohon ainakin aikaa suunnittelun osalta käytetty niin saa kelvata. Tuohon vielä sovittelin pystytukea, mutta hitsaaminen jäi suorittamatta. Kova oli yritys, mutta niin vain loppui tunnit kesken vuorokausista, eikä tänä vuonna Himokselle mennä Olssilla. Tuossa vielä muutama kuva sovitellusta palasta ja yleensä tuon A-pilarin muotoutumiesta:





Fiilistelyä ja jokusia kuvia

 Auto on ollut jokusia päiviä ajossa, ja viikonloppuna siihen tuli kerättyä kohtuullisesti kilometrejäkin. On toiminut hyvin, ja kuriirifirm...