06 kesäkuuta 2018

Ruostevaurioiden kartoitusta, purkamista, ja uuden pellin vääntämistä

Pyysin apuja ovien poisnostoa varten, isä "pääsi" taas talkoisiin mukaan. Ovien paino, tai oikeastaan painon puute yllätti, odotin ja oletin ne huomattavasti painavammiksi kuin todellisuudessa olivatkaan. Nyt kun ovet olivat poissa rasittamasta painollaan koria, uskalsin käydä imurin ja ruuvimeisselin kanssa repsikan A-pilarin kimppuun. Koputtelin ja rapsuttelin ruosteita, ja imuroin sitä mukaa pois kun irtonaista syntyi. Lopputulos on aika mielenkiintoinen, ja samalla oli todettava että kuskinpuolen kimppuun ei voi vielä käydä, jotta toiselta puolelta saa hiukan mallia miltä oviaukon pitäisi näyttää.

Taas hommassa tuli tuon kohdan osalta stoppi, helmaa ei pääse pitelemään kunnolla ennen lokasuojan pois purkamista, ja lokasuoja purku taas edellyttää nokkapellin nostamista pois. Ja tuo neljän neliön pellin irrottaminen/nostaminen ei ole yhden miehen homma. Jostain pitää kuitenkin aloittaa, niin käydään ensin takapenkin alusen kimppuun. Kuskin puolella on hapanta, joten sinne kaivamaan.
Hiukan pehmoista sieltäkin osuu eteen, kun ensin rälläköin avon ylimääräisen tuen edestä pois. Lattian alla menevä korin vahvikepalkkikin on saanut osansa ruosteesta, samoin kuten sisähelma lattian alta. Vähän tunkkia palkin alle, ja vanhaa pois, luonnollisesti tuossa kohtaa oli korikiinnike niin en uskaltanut ilman ylimääräistä tukea käynnistää rälläkkää. Tuossa nurkka "pahimmillaan" ennen kuin uutta on soviteltu paikalleen ja vanhan kaivettu pois:
Tuonne tuli uutta siis sisähelma ja pätkä vahvikepalkkia, joiden päälle uutta lattiaa ja lopuksi alkuperäinen vahvike hitsattuna paikalleen.
 Vihdoin jotain ehjää. Tässä vaiheessa alkoi jo hiukan ahdistamaan, Himoksen V8-summer meettiin on aikaa kaksi viikkoa, ja autolla oli vakaa aikomus paikalle mennä. Toistaiseksi on liian flinstone-tyyppinen ratkaisu, eikä oviakaan uskalla ripustella takaisin ennen A-tolppien uutta tulemista, mutta yritetään ja katsotaan kuinka meidän käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Fiilistelyä ja jokusia kuvia

 Auto on ollut jokusia päiviä ajossa, ja viikonloppuna siihen tuli kerättyä kohtuullisesti kilometrejäkin. On toiminut hyvin, ja kuriirifirm...